Beluga CHK-1 Cargo Cockpit Cover

af Anders Bille 0 Comments
Beluga CHK-1 Cargo Cockpit Cover

Denne gang tester vi et pletskud fra Beluga – nemlig CHK-1 Cargo Cockpit Cover, som venligst er udlånt af Kajakhotellet.

Det er et multifunktionelt cockpit cover og opbevaringstaske til transport af beklædning og udstyr til og fra kajakken. Hvis man påtænker at anskaffe sig et transportcover til sin kajak og samtidig ønsker at løse problemer med vådt udstyr i bilen, er dette produkt værd at overveje.

Produktbeskrivelse, Beluga CHK-1

beluga-chk-1-4

Beluga CHK-1 består af en overdel af nylon med lynlås, bæreremme samt elastik-kant, og en underdel af et finmasket net, der er formet som en stor pose med masser af plads til dit udstyr. Den har 3 funktioner:

 1. Cockpit cover
 2. Nem opbevaring af beklædning og udstyr under transport.
 3. Kan benyttes som rygsæk eller skuldertaske med de indbyggede remme.

Lynlåsen er vandtæt og virker slidstærk, og selve åbningen er tilpas stor til, at man nemt kan putte større beklædningsdele som f.eks. en tørdragt, støvler mv. i den. Stoffet er angivet til “400-denier Ripstop fabric”.

beluga-chk-1-3

Bæreremmene fungerer fint, både som skuldertaske eller som rygsæk. Den føles let og rar at have på, og man kan ubesværet bevæge sig rundt med den på ryggen eller over skulderen.

Elastik-kanten kan strammes, så den sidder godt til omkring cockpit-kanten, men husk at købe posen i den rigtige størrelse, så den passer til din kajaks cockpit-kant.

beluga-chk-1-5

Konklusion

Forbehold

Det har ikke været muligt at teste produktet i lang tid, og vi kan derfor ikke sige noget om holdbarhed over længere tids brug.

Pris

Den vejledende pris er 500 kr. hos Kajakhotellet.

Fordele

 • Nemt at transportere vådt (eller ikke vådt) udstyr i kajakken.
 • Minimerer pladsforbrug i bilen.
 • Udemærket transport-cover så man undgår skidt eller vand i kajakken under biltransport, eller bare opbevaring.
 • Kan indeholde store mængder beklædning og udstyr. I vores test har vi prøvet at have tørdragt, sko, vest, spray-skirt, svamp, pumpe i den og der var stadig plads til mere.
 • Er nem at bære som skuldertaske eller som rygsæk.

Ulemper

 • Den kan ikke umiddelbart tilpasses forskellige størrelser keyholes. Så hvis man har to kajakker med forskellig størrelse cockpit skal man have to covers/tasker.
 • Hvis man ikke er opmærksom, risikerer man at overbelaste bilens tag. Check derfor din bils specifikationer for tagets bæreevne, så du kan beregne, hvor mange kilo udstyr du kan have, inklusiv kajakken.
 • En lille detalje – det kunne være rart med en angivelse af liter-mål af posen (som ved rygsække).

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest