Vindsel til kajakfiskeri

af Anders Bille 0 Comments
Vindsel til kajakfiskeri

Det kan måske virke som et gammeldags stykke fiskeudstyr. Men en vindsel gør, at du kan have mulighed for hurtigt at skifte mellem pirkefiskeri eller kastefiskeri, uden at skulle have plads til flere stænger på kajakken, end din kastestang. Vi har testet en vindsel købt hos Kajakhotellet.

Hvad er en vindsel

En vindsel er et træ- eller plastichåndtag med en kraftig line, som man også ser blive brugt til drageflyvning. I linen bindes en pirk, jig (eller lignende), som sænkes i vandet til den ønskede dybde. Herefter kan man holde i linen med den ene hånd og “jigge” den, så pirk eller jig bevæger sig i vandet. Ved hug vikles linen om håndtaget, indtil fisken kan landes med hånden.

Hvad kommer der i pakken

vindsel1

  • Et håndtag i behandlet træ, der fungere som spole.
  • ca. 20-30 meter nylonline.
  • 1 Pirk.

Fordele ved en vindsel

Hvis man har prøvet at fiske fra sin havkajak, finder man hurtigt ud af at begrænsningen kunst gør fiskeriet lidt nemmere. Men det er hele tiden en balance imellem at have nok gear med, til at kunne tilpasse sig forskellige fiskemetoder. En vindsel er lille og handy, og man kan sagtens hive rigtig store fisk op med den. Størrelsen gør, at den er nem at medbringe i dagslugen, så den ikke optager plads på dækket.

Vurdering

Den testede vindsel er lavet af træ, så den flyder, hvis den skulle smutte ud af hænderne. Hvis man skal være detaljeorienteret, så vil det have været en god tilføjelse med en lille sikkerhedsline med karabinhage, så den kan klikkes fast i kajakken.

Prisen på 99kr. er fin og overkommelig for håndtag, line og pirk. I vores optik er det næsten fjollet ikke at have en vindsel med på vandet, hvis man skulle få lyst til at forsøge at hive en torsk op til aftensmaden under en almindelig motions- eller rotur, eller for at holde mængden af grej nede på en fisketur.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest