Forankringsline til kajak

Forankringsline til kajak

Det lyder måske som en lille detalje, og det er det egentlig også. Men sandheden er, at en forankringsline til kajak er en lille og billig udvidelse af grejet, som gør mange ting væsentlig lettere, når man er på vandet.

Materialer

  • 2 karabinhager
  • ca. 1 meter  nylonreb eller elastikreb (min. 6 mm.)

Montering

Lav en løkke i den ene ende af rebet og sæt den første karabinhage i løkken. Herefter hægtes karabinhagen fast på dækslinen, hvor den slutter foran cockpittet.

forankringsline-3

Efterfølgende måles afstanden til det punkt, hvor dækslinen slutter bagved cockpittet og der laves den sidste løkke. Herefter hægtes den sidste karabinhage i både løkke og dæksline.

forankringsline-2

Husk at nylonreb kan give sig, så det er en god ide at lave målet nogle cm. mindre og strække rebet til allersidst.

Nu har du et monteringspunkt til noget af dit andet udstyr, som er nemt at komme til. Det giver sig selv, at det er en god idé at tilføje forankringsline til kajak på både højre og venstre side af kajakken.

forankringsline-4

Fordele

  • Med meget få midler har man et monteringspunkt for pagajsikringsline, drivanker, fangstgalje og flere andre ting, som er nemt at komme til, så man ikke behøver at sidde og kæmpe med en karabinhage, der kan være svær at få sat fast i dækslinen.
  • Man undgår at slide dækslinen med sine karabinhager, som godt kan “flosse”over længere tid, når man hægter karabinhagerne af og på.
  • Forankringslinerne forstyrrer ikke under roning eller generel brug af kajakken.

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest