Nordfalster

Nordfalster

Nordfalster, en perle

På toppen af Falster finder man et smukt område – en rende kaldet “Grønsund” med varieret vandgennemstrømning og spændende bundforhold mellem Falster og Bogø/Møn. Under de rigtige forhold, bliver der fanget rigtig gode fisk her, og det er bestemt et besøg værd. I forbindelse med kajakfiskeri udmærker spottet sig ved at have nem adgang til vandet og et godt fiskeri over et langt stræk. Der fanges både havørred, regnbueørred, hornfisk, aborre og fladfisk. Udover at nyde fiskeriet kan man også opleve at se både marsvin og sæl i området.

nordfalster-april-2016-4

Vejvisning og startpunkt

Når man er på nordfalster kører man østpå gennem stubbekøbing. Følg Orevej ud ad byen og når den deler sig, drejes til venstre ad Gl. Færgevej. Følg vejen forbi det gamle fyrtårn helt ud til det gamle færgeleje. Her er der gode parkeringsforhold og man har nem adgang til vandet.

Når kajakkerne er pakket, ros der østpå. Det er strækket fra færgelejet og helt ud til og med skoven, som er godt fiskevand. Det kan betale sig at medbringe drivanker, så man har mulighed for at blive liggende længst muligt ved de mange rev og fiske dem grundigt af.

nordfalster-april-2016-3

Fiskeriet

Da fiskeriet foregår på de mange rev, er det ikke umiddelbart egnet til at dørgefiske. Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre. Man skal blot være opmærksom på, at agnet skal gå højt i vandsøjlen. Vi skal dog tilstå, at vi ikke har forsøgt at dørge på dybere vand længere ude, men har istedet ligget stationært og affisket revene med spin – enten med blink eller bombarda/flue.

Bundforhold

Bunden i renden på nordfalster er meget varieret af stenrev, ålegræs og sand. Se video af bunden nedenfor, som er optaget på stedet.

Overnatning

Hvis man ror ud til skoven og forbi “fiskehytten” kommer man ud på en øde strækning, hvor man rimelig ugeneret kan overnatte på stranden. Husk at loven påbyder at det er et simpelt læ som ikke minder om et telt og at overnatning det samme sted kun er tilladt i eet døgn. Da der er gangstier fra fiskehytten er det en god ide at ro et godt stykke forbi den for at få det så ugeneret som muligt.

nordfalster-april-2016-2

Proviantering

Når man alligevel kører igennem stubbekøbing kan man ligeså godt støtte lokalområdet og gøre sine indkøb her. Når man drejer af til Orevej ligger der en Netto på højre hånd, så man behøver ikke at køre omveje for at finde et supermarked.

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


*