Øresund, 1. Nov 2015

Øresund, 1. Nov 2015

Vi stævnede ud fra Lynetten på Refshaleøen kl. 13.00, d. 1. November. Vejret var flot med sol, klar himmel og næsten ingen vind. Temperaturen lå på ca. 14 grader og strømmen gik sydover.

Efter at have roet ca. 200-500 meter ud fra kysten, lige ud for indsejlingen, lod vi os drive sydover, mens pirkene dansede lige over bunden. Når vi var drevet ca. 500 meter, vendte vi om og roede nordpå til vores startpunkt. Sådan fortsatte vi fiskeriet hele dagen.

Kort tid efter vi startede, begyndte de første fiske at melde sig. Det var fisk fra 1-3 kg. og de blev fanget jævnt i løbet af dagen. Vi stoppede fiskeriet ved 17-tiden. Samlet fangst var på ca. 20 torsk, hvor flere blev nænsomt genudsat.

Området omkring Lynetten kan til tider have en del strøm, så man kan risikere at drive temmelig hurtigt. Det kan være lidt irriterende at skulle ro tilbage, men det er altså en del af fiskeriet der. Desvære vil et drivanker ikke betyde så meget, da det afhjælper problemer med at drive for vinden.

Det bedste alternativ er at benytte et rigtigt anker, som er stort nok til at holde en kajak fast i strømmen.

Fiskeriet kan betegnes som pirkefiskeri på lavt vand. Derfor fungerer det fint med mindre pirke på ca. 60-80 gram, som man sagtens kan fiske på en lille 6-7 fods stang. Vi har ikke gjort så meget ved jig-fiskeri i området, men det er på todo-listen.

oresund-1-november-2

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest